Julkaisu: Taide ja muotoilu lumi- ja jäärakentamisessa

18.6.2014 13:28

Lapin yliopiston Lapland Snow Design -hanke on julkaissut teoksen, joka valottaa lappilaista lumi- ja jääosaamista ja sen kehittämistä muotoilun avulla kilpailukykyiseksi vientituotteeksi.

Lapland Snow Design -hankkeen tavoitteena on ollut kehittää muotoilun avulla Lapin lumi- ja jääosaaminen kilpailukykyiseksi vientituotteeksi koulutusorganisaatioiden ja yritysten yhteistyönä.

– Lumi ja jää ovat talvimatkailun keskeisiä vetovoimatekijöitä. Lumi- ja jääympäristöillä voidaan elävöittää olemassa olevia matkailukohteita sekä luoda aivan uusia kohteita. Lisäksi lumi ja jää ovat tärkeässä roolissa, kun Lappia profiloidaan arktisen muotoilun ja kulttuurin osaajaksi kansallisesti ja kansainvälisesti, hankkeen johtaja Timo Jokela sanoo.

Keskeisessä asemassa julkaisussa ovat lumi- ja jääympäristöjen käyttäjälähtöinen suunnittelu, muotoilu, toteutus ja markkinointi.

– Julkaisu on jaettu neljään osaan, joista ensimmäinen valottaa taiteen ja muotoilun mahdollisuuksia lumi- ja jäärakentamisessa. Toinen osa nostaa esille asiantuntijoiden näkökulmia lumirakentamisen teknisessä toteuttamisessa. Kolmas osa esittelee jo toteutettuja lumi- ja jääprojekteja ja neljäs osa hankkeen toteuttajien erityisosaamista, Jokela sanoo.

Kirjan ovat toimittaneet professori, Lapland Snow Design -hankkeen vastuullinen johtaja Timo Jokela, suunnittelija Elina Härkönen ja hankkeen projektipäällikkö Antti-Jussi Yliharju. Lisäksi Lapin yliopistosta teoksessa kirjoittavat Satu Miettinen, Johan Edelheim, Antti Stöckell, Mirja Hiltunen, Päivi Rautajoki, Hanna Viitasaari sekä muotoilun maisteriopiskelijoita.

http://lapland-snow-design.blogspot.fi

Lisätietoja:
Timo Jokela
Lapland Snow Design hankkeen vastuullinen johtaja
040 739 6034040 739 6034
timo.jokela(at)ulapland.fi

Elina Härkönen
Projektisuunnittelija
040 484 4394040 484 4394
elina.harkonen(at)ulapland.fi

LaY/Viestintä/OT